2015. május 22., péntek

Muttart Conservatory



„A Muttart Conservatory első ránézésre is gyönyörű. Ez egy innovatív botanikus kert, ami lépést tart a nyugat-kanadai növénytani tudománnyal és meghatározza Edmonton látképét a feltűnő üvegpiramisokkal, amik kiemelkednek a folyó völgyéből.

Bejárat

A piramisok belsejében három életközösség helyezkedik el egész évben. A negyedik piramis ad otthont a kreativitás megjelenítésének, itt időszakos kiállítás tekinthetők meg, ami akár nyolcszor is változik egy éven belül. Mint akkreditált múzeum a Muttart Conservatory megőrzi és növeli Kanada legnagyobb növénytani gyűjteményét, valamit hozzájárul a tudás megosztásához és a látogatók lelkesítéséhez.

A 4 piramis

Élőzene, tánc, képzőművészeti kiállítások, kézműves programok a konzervatórium tapasztalt oktatóitól, akik összehozzák a művészetet a természettel. A Muttart étterme kínálja az egyik legjobb étkezési élményt Edmontonban, és gondoskodik magánrendezvények lebonyolításáról. A Muttart Conservatory népszerű hely felejthetetlen események lebonyolítására, mint például esküvők.”

Felülről

Ez volt a mai fordítási leckém úgymond. Imádom ezt a helyet. 4 piramis, egy sivatagi, egy trópusi, ott érnek a banánok, vannak pálmafák, volt büdi virág is, egy kontinentális, vannak muskátlik is jajj, és van egy, ami változó, utoljára a török növényzet volt a téma.

Én a banánfa tövében, ami egy fűféle

Szóval a trópusi a kedvencem szinte egyértelműen. Pálmafák, banánok, és ez a kétévente nyíló putrella vagy corpse flower. Mi csak 100 métert álltunk sorban, vagy 150-et, de amikor kijöttünk a sor háromszor olyan hosszú volt. Mondanom sem kell, hogy télen a -20 fokban egy kis trópus milyen jó tud lenni.



A büdi növény, ami 2 évente virágzik (dögvirág)

Nagyon örülök ennek a nagy levélnek

A sivatagos is nagyon szép, szeretem. Tele van kaktuszokkal, és olyan növényekkel, amikkel csak úgy nem találkozik az ember. Órákig el lehet őket nézegetni. Fotósoknak maga a paradicsom.

Sivatag

A kontinentális is teljesen rendben van, de mivel az Óhazában ezt már láttam, így nekem nem olyan nagy hűhó, bár a halastó igazán cuki. Azért itt is a padon el lehet ücsörögni és nézelődni.
Mindig vannak gyerekprogramok, kihelyezett biosz óra kicsiknek és egy kicsit nagyobbaknak is.  Nyüzsi van, népszerű hely, nem csoda, itt csak fél éve van a természetnek, vagy még annyi sem (április végén kezdődik a zöldülés).
Az év 364 napján nyitva van, a felnőtt belépő 12,5 dollár. Lehet venni bérletet is, nagyon mókás.
Mindenképpen érdemes megnézni, itt van a város közepén, nagyon jól feltölti az embert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése