2015. május 10., vasárnap

Zebra




Kanadai és magyar "zebra"
A mai napon a zebrákról írok. Hogy miért is érdekes ez? Hát igazából talán az egyik első dolog, amit az ember észrevesz. Vagy, inkább pont, hogy nem. Minden amerikai filmben a zebrák ilyenek, de mégsem tűnik fel senkinek. (legalábbis akinek mutattam, hogy milyen, azok úgy reagáltak, huuu tényleg váo)

A zebra, azaz a "crosswalk" két komoly vonal, ez mind. Ez a kettő között legyenek szívesek átfáradni az úton a gyalogosok.
Hogy mikor, és mikor ne?
Nos, a piros, az "amber" azaz narancssárga, majdnem piros. Egy feltett kéz mutatja, hogy "HALT", megállás van. Szépen megvárjuk, hogy a kis kacsó eltűnjön. Tényleg nem érdemes átsasszézni a 4-5-6 sávos utakon, túl sok a pick-up.




Oké, mehetünk, de hol a zöld? NINCS zöld, te jó ég, de most komolyan mi lesz? Fehér van. Sétáló bábú, mint az Óhazában. Csak fehér. Lehet elkezdeni tipegni átfelé az úton.



Nem fényképeztem le, de van még egy fázis. "A villogó zöld". Ez igazából a villogó narancs, ami felett van egy visszaszámoló óra. A kresz szerint ha az ember a zebrában már benne van, akkor a villogón simán befejezheti az átkelést, mi mást is tudna tenni. Azután az egyén dolga eldönteni, hogy mennyi idő átmenni neki az úton. (következő posztban már van róla kép)
Van itt ez a jópofa sarki kerszteződés. Ezen én például lapos talpú cipőben és a 4 literes tej nélkül 15 mp alatt átérek. Magas sarkúban vagy bevásárlásból hazafelé inkább legyen az 20 mp.
Amit imádok. Ha már csak 5 mp van hátra, az emberek jellemzően nem szaladnak át a 6 sávos úton. Vagy a nyugdíjas, akinek hátizsákja van banyatank helyett, de valahogy mégis ráér. Csodás.

Vannak a vakoknak hangeszközök, egész jól ki van találva, illetve minden zebrapatka lapos, a mopedesek (a nyuggerek, és igen, a nagyon nagyon dagadtak) simán tudnak suhanni, és sokkal gyorsabbak, mint én).

A következőekben majd lesznek képek a lámpákról.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése