2015. május 24., vasárnap

Újság



Újságot lehet venni a boltban, az újságosnál, és lehet venni ilyen dobozokból. Igazából ezért a találmányért nem kell ezer kilométereket utazni, Bécsben is találkozhatunk velük. Az Edmonton Sun 1 dollár ezekből a dobozokból vagy az újságosnál. Ez nem pénz az ittenieknek, szerintem viszont nagyon drága, főleg, hogy a fele autóhirdetés. 
 
Helyi lap
Mi anno mikor beköltöztünk, 30 dollárért fizettünk elő 3 hónapra. Ez ilyen új előfizetőknek szóló szuperakció volt, így jó is volt. De hát az újságban úgy kell vadászni a cikkeket, rémes. Azért, az király volt, hogy minden reggel itt volt az előtérben, igen az előtérben, mivel nincs küszöb, simán bedobta az ajtó alatt. Később még egy hónapig valamiért kaptuk a papirost, nem vitték túlzásba a pontosságot, de igazából azóta, hogy nincs, nem is hiányzik.
 
Autók mindenhol
Itt is van Metro újság. Vagyis itt még mindig Metro. Ingyen van, ugyanúgy osztogatják, vagy ezekből a dobozokból lehet kivenni. A cikk reklámanyag arány ugyanannyi, mint Magyarországon. Van még egy külön doboz, amiben mindenféle ingyenes lapok vannak, inkább apróhirdetős lapok, mint újságok. Van állással, lakásbérléssel, kisebb kacatokkal, autókkal foglalkozó. Bárki veheti, viheti. Ezek a Save on foods-ban is ki vannak téve (a helyi Spar).
 
Metro újság
Ami tök jó, hogy bár azért ezek a dobozok nem ragyognak a tisztaságtól, még sincsenek szétverve, nem vesznek ki belőle 3-at, vagy 20-at, csak mert poén, vagy csak azért is mert kemény vagyok. Biztosan vannak itt is trógerek, de szerencsére még nem láttam a megnyilvánulásukat. Magyarországon én ezt elképzelni sem tudom. A Metro újságot több helyen kitették ilyen fali tartóba, nem egyszer láttam, hogy valaki 20-asával vitte. Na de minek? Mert a 2-3-at megértem, kell a kollégáknak is a keresztrejtvényből, na de 20-at. 
 
Mindenféle újságok, fizetősek, ingyenesek
Igazából az index-nek és hasonló oldalaknak köszönhetően az újságolvasás feleslegessé vált számunkra, Magyarországon sem sem vettük, itt sem veszünk újságot. Kivéve a cicás magazinokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése